Relicatessen 2018
MONESTIR DE SANTA MARIA DE JERUSALEM. BARCELONA Ordre: Monges Clarises. Aques monestir fou fundat a l’any 1453, al carrer Jerusalem de Barcelona. al costat del convent de Sant Josep (al lloc que, actualment, ocupa el  mercat de la Boquería). El 1885 es  van traslladar al carrer de Sant Elíes, al barri de Sant Gervasi y, al 1970 es va construir un nou monestir a la actual ubicació en la muntanya de Vallvidrera, al barri de Sarrià.
MONESTIR SANTA MARIA DE HUERTA (SORIA) Ordre: Monjos Cistercencs Fundat pel Rey Alfons VII, al 1142, amb monjos de l’ordre del Cister de la Gascuña ( França) . Al 1162 es van traslladar a uns terrenys millors, a prop del riu Jalón ón la comunidad va prosperar, doncs va tenir grans patrocinadors de la alta noblesa i la corona i va rebre importants donatius que va permetre millorar l’edifici, fins convertir-lo en un gran monestir . Al 1833 pel decret de Desamortizació de Mendizábal, els monjos van ésser obligats a abandonar-lo. Al 1882 fou declarat Monument Nacional.
MONESTIR DE SANTA CLARA.  ESTEPA (SEVILLA) Ordre: Monges Clarises Aquest monestir es va fundar per ordre dels Marquesos de Estepa al 1599, y la seva esglèsia fou beneïda i inaugurada oficialment al 1621. Es troba situat al punt més elevat de la localitat. El “cerro de San Cristobal”.
ADORATRIUS PERPÈTUES DEL SANTÍSSIM SAGRAMENT. BERGA (BARCELONA) Ordre: Monges adoratrius. Les Adoratrius perpétues del Santísim Sagrament son un Institut Religiós contemplatiu de Dret Pontifici, fundat per la Beata María Magdalena de la Encarnació al 1807. El Monestir fou completament reformat al 2006.
CONVENT DE LA INMACULADA CONCEPCIO MONZON (OSCA) Ordre: Monges Clarises Aquest convent es va fundar el 1618, amb monges provenents de Lleida. Es va adaptar per a l’ordre a consecuència d’una bula papal, utlitzant la antiga esglèsia parroquial de Sant Esteve. Després fou convent de Dominics fins a 1836, en que fou abandonat. Posteriorment, a finals del XIX es va cremar i fou enderrocat. Al Segle XX, un industrial local el va reconstruir, essent inaugurat el 1951,  amb una florecient comunitat fins a l’actualitat.
MONESTIR DEL SAGRAT COR CANTALAPIEDRA (SALAMANCA) Ordre: Monges Clarises Fundat el 1920, per una monja del monestir de Corpus Christi de Salamanca, i natural de la localitat. Es va situar, inicialment, a la plaça del poble, i el 1929 es van traslladar a la seva ubicació definitiva, on  el monestir ha anat creixent.
REIAL MONESTIR DE SANT CLIMENT SEVILLA Ordre: Monges Cistercenques Fundat a l’any 1428 per Ferran III , el Sant, qui va conquerir la ciutat de Sevilla el 23 de novembre, festivitat del Pontífex Sant Climent, motiu pel qual es va decidir construir un monestir en honor a aquest Papa, i, que, a día d’avuí, ocupa el mateix lloc. ja des dels seus orígens aquest monestir va estar molt lligat a la Corona, i fou escollit, per diversos membres de la realesa medieval, com a panteó reial.
MONESTIR Nª SRA. DE LA OLIVA CARCASTILLO (NAVARRA) Ordre: Monjos Cistercencs Monestir fundat a l’any 1134, per García Ramírez. Va tenir uns segles de molta prosperitat, però, al segle XIX va patir greus agressions durant la guerra de la Independència, i  va quedar abandonat després de la desamortització del ministre Mendizábal. L’ordre del Cister el va recuperar al 1927,  i van aconseguir revitalitzar-lo molt.
CONVENT  DE LA PURISIMA CONCEPCIÓ  DE SANTA MARIA. MARCHENA (SEVILLA) Ordre: Monges Clarises Convent fundat a l’any 1624 pel Duc d’Arcos, D. Rodrigo Ponce de León, virrei de Nápols. En un principi es va establir a l’ ermita de Sant Llorenç, però al 1631 es van traslladar a unes cases pertanyents al palau ducal, ubicació que no ha variat fins als nostres dies.
CONVENT DE LA PURISIMA CONCEPCIÓ. SIRUELA (BADAJOZ) Ordre: Monges Clarises Aquest convent data de finals del segle XIII i, en un  principi, va ésser un beateri fins que, al 1530 es va convertir en monestir. El 1567 s’acolleixen a la Regla de Santa Clara. En la actualitat aquest convent es troba completament restaurat.
MONESTIR NUESTRA SEÑORA DE VICO ARNEDO (LA RIOJA) Ordre: Monges Cistercenques Fou fundat a l’any 1456 per Fray Lope de Salinas. De la época medieval queden poques restes, Entre elles la cova- esglèsia propera i la propia imatge de la Verge. La construcció es va completar als segles XVII y XVIII. De l’edat mitjana nomès es conserven algunes dependències conventuals al voltant del claustre i del pati.
MONESTIR NUESTRA SRA. DEL ESPINO VIVAR DEL CID (BURGOS) Ordre: Monges Clarises A l’any 1251 es troba una imatge de la Mare de Déu del Espino. En aquell lloc es va aixecar una ermita on unes beates van dedicar-se al servei i cult a la Verge. Al 1477 van acollir-se a la Regla de Santa Clara. Durant segles, les Clarises van custodiar el famós manuscrit del Poema del Mío Cid, i és que, en aquesta localitat, va néixer Rodrigo Diaz de Vivar al 1041.
MONESTIR Nª SRA. DE LOS ANGELES CONSTANTINA (SEVILLA) Ordre: Monges gerónimes Aquest monestir es funda el 1951, amb una comunitat procedent del monestir de San Román de Medinaceli ( Soria),  y  del Monestir de Santa Paula (Sevilla). Van utilitzar una casa que les fou cedida i que es va adequar a monestir. L’any 2004, la congregació es va traslladar a la finca “La carlina” a les afores de Constantina, un bonic “cortijo” que es va haver de remodelar profundament per a acollir a l’ ordre.
ABADIA (ABAZZIA) DE MONTE OLIVETO MAGGIORE SIENA (LA TOSCANA – ITALIA) Orden:  Monjos benedictins Aquest monestir va ésser fundat el 6 de març de 1319  i, durant un temps, va ser la “casa mare” de l’ordre de Sant Benet, la qual, des d’ aquest punt, va agafar gran impuls, assolint fins al segle XVII els mil membres,  i més de 90 monestirs, a tota Europa.
MONESTIR DE LA SANTISIMA TRINITAT MARTOS (JAÉN) Ordre: monges trinitaries Aquest monestir fou fundat l’any 1595 en uns terrenys propietat de Dª.  Aldonza de Rivas y Ortega,  que els va cedir per construir el Monestir, entrant posteriorment como a novicia de l’ordre. El van poblar monges provinents d’ Andújar (Jaén) i de Villena (Alacant). A la actualitat manté una comunitat de una desena de monges.
MONESTIR DE SANTA PAULA SEVILLA Ordre: Monges gerónimes Es va constituir al 1473 mitjançant la concesió d’una bula fundacional del papa Sixte IV. En el passat va comptar amb una considerable extensió de terrenys, ocupat principalmente per les seves hortes. Als segles XVI  i XVII es van succeïr reformes i ampliacions amb particular intensitat. A finals del segle XX el convent es va veures sotmès a nombroses obres de restauració i adaptació, entre les que destaquen a obertura del museu conventual, l’ únic dins una clausura sevillana.
MONESTIR DE SANTA Mª DE SOBRADO DOS MONXES SOBRADO (A CORUÑA) Ordre: Monjos Cistercencs Fundat l’any 952 amb el nom de Sant Salvador, pel compte de Présaras. No fou fins el 1142 que va ésser cedit a l’ordre del Cister. El creixement del monestir es va produïr del segle XVI, fins a les  desamortitzacions del segle XIX. Després d’un llarg període d’abandonament, en que es va deteriorar molt,  a mitjans del segle XX es reconstrueix, i actualment, forma part del “Camino de Santiago”.
Inicio Tornar
CONVENTS i MONESTIRS